تحولات منطقه

جواد شمقدری گفت: امیدوارم سریال «حضرت موسی (ع)» به همان مدلی که فرج الله سلحشور دنبالش بود ساخته شود و از بخش استراتژیک آن غافل شویم.

جمعی از هنرمندان سر مزار سلحشور؛ مبادا استراتژیک‌ترین بخش سریال موسی ساخته نشود
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، همزمان با هفتمین سالگرد درگذشت هنرمند انقلابی فرج الله سلحشور، جمعی از هنرمندان بر سرمزار وی واقع در امامزادگان سیدجعفر و حمیده خاتون باغ فیض، یاد و خاطر این هنرمند قرآنی را گرامی داشتند.

در این برنامه چهره‌هایی نظیر جواد شمقدری، حسین طلابیگی، سیداحمد میرعلایی، قربان محمدپور، احمد فراهانی، مهدی عظیمی، عطاءالله سلمانیان، علی غفاری، محمود گبرلو، اکبر حر، روح الله شمقدری و ... به همراه خانواده مرحوم فرج الله سلحشور حضور بهم رساندند.

محمود گبرلو در این مراسم با بیان اینکه سلحشور از پیشکسوتان فعالیت هنری ارزشی در قبل و بعد از انقلاب بوده است عنوان کرد: سلحشور از افرادی بود که پیام امام را مبنی بر اینکه ما با سینما مخالف نیستیم بلکه با فحشا مخالفیم به خوبی پیگیری کرد.

سریال , تلویزیون , سینما ,

جواد شمقدری رئیس پیشین سازمان سینمایی و کارگردان سینما نیز اظهار داشت: زنده یاد فرج الله سلحشور در همه عمرش تلاش کرد معارف الهی را با زبان هنر عرضه کند. او یک هنرمند مسجدی بود و کار هنری‌اش را از مسجد شروع کرد. او در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم همه سختی‌ها و دشواری‌ها، تئاتر «ایوب» را روی صحنه برد؛ بنده به خاطر دارم که برخی افراد در آن دوران کارهایی کردند که ایشان نتواند در حوزه هنری نمایش خود را اجرا کند و به همین علت او مجبور شد کارش را به تالار مولوی ببرد. بعدها زنده یاد سلحشور در حسینیه حضرت امام خمینی (ره) نیز این کار را به اجرا برد که یک نقطه عطفی در زندگی هنری‌اش ایجاد کرد، چرا که این اثر با تأیید حضرت آقا روبه‌رو و همین موضوع موجب شد تا بعدها این تئاتر بدل به سریال شود.

شمقدری با بیان اینکه زنده یاد سلحشور در طول دوران کاری‌اش با بی مهری‌های زیادی روبه‌رو بود اظهار داشت: یادم می‌آید یک سال در جشنواره‌ای من داور بودم و زنده یاد سلحشور فیلمی را ارائه داده بود و بقیه داوران به جز بنده او را مسخره می‌کردند و نمی‌خواستند فیلمش را ببینند و در واقع قصد داشتند ندیده فیلم را بزنند اما من مانع از این اتفاق شدم.

وی تأکید کرد: اخیراً شنیده‌ام به فضل الهی قرار است سریال «حضرت موسی (ع)» آغاز شود؛ البته همواره مسئولان و مدیران در رابطه با چنین تولیداتی کوتاهی می‌کنند و این بلیه‌ای است که از اول انقلاب به شدت آن را شاهد بودیم و این جمع حاضر همه چوب عدم حمایت مسئولان را خورده‌اند. اما همه ما که امروز در هفتمین سالگرد رحلت این مرد بزرگ اینجا جمع شدیم و می‌دانیم روح ایشان ناظر جمع ما است به او می‌گوییم تلاش می‌کنیم تا مسیرش را ادامه دهیم و به رغم کارشکنی‌ها و عدم حمایت‌هایی که وجود دارد نمی‌گذاریم مسیر او بی تحرک باقی بماند.

شمقدری در بخش پایانی اظهارات خود تصریح کرد: من امیدوارم سریال «حضرت موسی (ع)» به همان مدلی که ایشان دنبالش بود ساخته شود. همه ما می‌دانیم اهمیت زندگی حضرت موسی (ع) درست جایی است که می‌خواهد حکومت تشکیل دهد و قوم بنی اسرائیل با او مقابله می‌کند. کلیدی‌ترین و استراتژیک‌ترین زمان در زندگی حضرت همین جا است و نباید اینطور باشد که خدای ناکرده بخش اول سریال ساخته شود و بعداً دیگر این بخش‌های مهم و کلیدی به تولید نرسد. این زنگ خطری است که صدای آن شنیده می‌شود و مسئولان باید تدبیر ویژه‌ای برای این اتفاق داشته باشند و مانع از عدم تولید این بخش استراتژیک شوند. قطعاً ارزش معنوی این سریال برای مرحوم سلحشور محفوظ است.

سریال , تلویزیون , سینما ,

در ادامه این مراسم فرزند زنده یاد سلحشور نیز در سخنان کوتاهی اظهار داشت: پدر، تبلیغ دین را شاکله اصلی کارش می دانست و معتقد بود برای اینکه فایده ای داشته باشد باید در سینما برای دین کار کند. بنده نیز معتقدم وظیفه سینما این است و اگر جز این برود راهش خطا است.

در پایان این مراسم نیز سیداحمد میرعلایی تهیه کننده سینما و مدیرعامل پیشین بنیاد سینمایی فارابی در سخنانی خطاب به حاضرین گفت: اگر انسان به راهی که می رود اعتقاد داشته باشد خود حضرت حق قطعاً پشتیبانی‌اش می‌کند. یکی از کسانی که به عینه در زندگی و کارش دیدم که همواره پشتیبانی می‌شد مرحوم سلحشور بود.

وی ادامه داد: او به کارهایی که انجام می داد به تمام معنا ایمان داشت. نکته اینجا است که اگر ایمان نباشد هیچ کاری به ثمر نمی رسد. باید برای کار قرآنی و دینی ایمان اولیه داشت. سریالی مثل «اصحاب کهف» یا «یوسف پیامبر (ع)» شاید از نظر امکانات آثار ضعیفی باشند اما توانستند به واسطه ایمان قلبی زنده یاد سلحشور برد جهانی پیدا کرده و در کل دنیا دیده شوند و مورد توجه قرار بگیرند.

سریال , تلویزیون , سینما ,

این مدیر فرهنگی تأکید کرد: افسوس که ما حتی در عرصه عرضه هم جدیت لازم نداشتیم. باعث تأسف است که ما بلد نیستیم چطور اقتصاد هنر را بچرخانیم و پول دربیاوریم. حضرت آقا چند سال قبل صحبتی کردند و فرمودند در تئاتر ایوب نکاتی را متوجه شدم که در مدت مطالعه ام در رابطه با زندگی این حضرت به آن توجه نکرده بودم. این نشان دهنده آن است که هنر بسیار موثر است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.